اجزای قالب سمعک

اجزای قالب سمعک

تصویر اجزای قالب سمعک

فهرست مطالب

برای سمعک پشت گوشی، از قالب سمعک استفاده می‌شود. قالب سمعک بخش اصلی سمعک‌ پشت گوشی است. صدایی که سمعک تولید می‌کند، توسط قالب به گوش می‌رسد. همچنین به قرار گرفتن مناسب سمعک بر روی گوش بیمار کمک می‌کند. قالبی که برای سمعک استفاده می‌شود باید متناسب با گوش فرد باشد تا از بروز فیدبک ( سوت کشیدن ) جلوگیری کند. مهم است که طول لوله یا تیوب قالب سمعک مناسب باشد و همچنین آن تمیز، نرم و بدون پارگی باشد. اگر طول تیوب مناسب گوش نباشد، سمعک به راحتی روی گوش بیمار قرار نمی‌گیرد و ممکن است حتی باعث ایجاد زخم و ناراحتی برای گوش بیمار شود.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

اجزای قالب سمعک:

مجرای خروجی صدا که به مجرای گوش راه دارد. برای بهبود کیفیت صدا نیز می‌توان یک لوله تهویه یا ونت در قالب ایجاد کرد. ونت در کیفیت صدای رسیده به گوش بیمار می‌تواند تاثیر به سزایی داشته باشد. همچنین باعث کاهش اثر انسداد هم می‌شود. اثر انسداد باعث پیچیدن صدای فرد در گوش می‌شود و ونت با توجه به میزان افت شنوایی و با نظر شنوایی شناس انتخاب می‌شود.

تیوب برای کمک به هدایت صدا از سمعک به مجرای گوش بر روی قالب سمعک نصب می‌شود. تیوب قالب معمولاً شفاف و تقریبا نامرئی است.

نکته مهم در ساخت قالب برای سمعک پوشت گوشی، قالب‌گیری اولیه است. اگر قالب‌گیری اولیه دقیق انجام نشود، قالب سمعک پشت گوشی یا پوسته سمعک ممکن است کوچکتر یا بزرگتر ساخته شود و باعث فیدبک شود.
قالب سمعک از نظر مواد به کار رفته به دو دسته نرم و سخت تقسیم میشود. قالب سخت بیشتر برای بزرگسالان استفاده میشود و قالب نرم برای نوزادان و اطفال استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: راه‌های درمان وزوز گوش

انواع قالب سمعک از نظر شکل و سایز:

  • قالب کانال (Canal): این نوع قالب در کانال گوش قرار می‌گیرد و دید نسبتا کمی دارد.
  • قالب نیمه شل (Half Shell): که در نیمه پایینی صدفه یا کونکا گوش قرار می‌گیرد.
  • قالب سایزفول شل (Shell): که کاملا قسمت صدفه لاله گوش را پر می‌کند.
  • قالب اسکلتون: این مدل قالب قسمت بیرونی گوش را پر می کند ولی قسمت وسط آن جهت سبکی و دید کمتر خالی می‌شود.

کلینیک شنوای سنجی دانیال

این مقاله زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۸ از ۵
از مجموع ۵ رای

۳ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات